La xarxa d´empreses inclusives comença a guanyar adeptes. El ministeri d'Afers Socials ha signat dos convenis més que donaran feina a dues persones amb discapacitat, i ja són quatre les empreses que formen part del programa, que té com a objectiu garantir la contractació en les mateixes condicions que la resta de treballadors.

El Jaume i la Gemma ja tenen feina al Centre d´Atenció al Client Espic i a l'hotel Piolets Park, i gràcies a la xarxa d´empreses inclusives la tenen en les mateixes condicions laborals que qualsevol altre treballador.

Amb la signatura d'aquests dos convenis, ja són quatre les empreses que participen en aquesta xarxa. L´objectiu és aconseguir donar feina a la quarantena de persones amb discapacitat al país que tenen perfils professionals, quan algunes d'elles actualment encara tenen un contracte de baix rendiment. El responsable del Centre d´Atenció al Client Espic, Joan Foix, ha manifestat que "l'objectiu no és incorporar una persona per fer-li fer el que podem sinó donar-li una tasca perquè sigui un més i se senti valorat". En una línia similar s'ha pronunciat el director de l'Hotel Piolets Park, qui espera que la Gemma "sigui una més entre nosaltres i poder seguir amb els objectius que es marquen en el programa". "Estic molt satisfet i espero que pugui ser per a moltes persones més", ha afegit.

Cada vegada són més les empreses interessades a participar, i el ministeri espera arribar a la quarantena en un període breu. El ministre Xavier Espot ha explicat que es troben "en converses amb 30 empreses més que han mostrat interès". Espera "que s'engresquin i acabin integrant la xarxa".

El ministre ha insistit que segueix havent-hi una feina de conscienciació per trencar estereotips i mostrar que donar feina a persones amb discapacitat és una oportunitat i no una càrrega per a l'empresa.