L'empresa especialitzada MST ha afirmat que la fiscalitat d'Andorra permetrà oferir preus competitius al nou centre de trucades de la Massana, que s'ha inaugurat aquest matí. És un projecte conjunt entre aquesta societat espanyola i Andorra Telecom, que ocupa, de moment, 28 empleats, i que vol atendre trucades de tot el sud d'Europa.

El fet que la gran majoria dels habitants d'Andorra tinguin com a idioma nadiu el català o bé el castellà, el francès i el portuguès i, per tant, puguin atendre els clients d'aquests països en el seu idioma és un dels punts forts del Principat per acollir un nou centre de trucades.

Segons Pedro Barceló, president executiu de MST, la societat espanyola que gestiona, amb Andorra Telecom, el nou centre de trucades de la Massana, "des d'aquí podem donar servei a Catalunya, Espanya, Portugal i França". Considera que "pot ser un centre estratègic".

Barceló considera que Andorra Telecom garanteix un serveix de qualitat i la fiscalitat baixa del país "permet oferir preus competitius".

Des de l'executiu, el ministre de Telecomunicacions, Jordi Alcobé, considera que és "un negoci innovador" fruit de la política d'obertura econòmica, ja que "a Andorra no existia aquest tipus d'activitat". Ha destacat també que també ha estat possible "perquè la llei d'Andorra Telecom permet fer partenariats amb altres societats".

Espic, que és el nom del centre, té 28 empleats i aspira a arribar al centenar en dos anys. D'entrada ja té tres clients importants. El seu director, Joan Foix, ha indicat que engeguen "amb Andorra Telecom, Caldea i un client internaiconal que és Indo", la multinacional òptica.

En la inauguració oficial d'Espic han estat presents diverses autoritats, com Antoni Martí, que ha destacat la voluntat del Govern de fer inversions a totes les parròquies i reequilibrar el Principat.

Informa: Pere Moliné Imatge: Xavi Fajardo