El 2017 s'eliminarà la itinerància amb Espanya, gràcies a la inversió de 10 milions i mig d'euros d'Andorra Telecom a MásMóvil. La quarta operadora de telecomunicacions espanyola ha comprat Yoigo per 612 milions. L'operació permetrà també ampliar el Call Center de la Massana en un centenar de llocs de treball.

L´operació s´ha tancat avui. Andorra Telecom ha invertit 10,5 milions d'euros en la compra del 2,7% de l'accionariat de MásMóvil, la companyia que amb l'adquisició de Yoigo i Pepephone ha esdevingut el quart operador de telefonia espanyol. La inversió suposa el 4,3% dels fons propis de la societat andorrana i, per tant, s'ajusta als criteris per a la inversió estrangera fixats en la llei que la regula.

Amb aquesta operació, Andorra Telecom internacionalitza la seva estratègia i aconsegueix sinergies que beneficiaran els clients andorrans ja que s'eliminarà la itinerància amb Espanya.

"No busquem el rendiment financer, no és l'objectiu d'aquesta operació, sinó incrementar línies de negoci, oportunitats i un fet diferencial per als andorrans que viatgem a Espanya", ha explicat el president del Consell d'Administració d'Andorra Telecom i ministre de Telecomunicacions, Jordi Alcobé.

Jordi Nadal, director general de l'empresa ha afegit, que en la pràctica això suposarà que els clients d'Andorra Telecom facin servir la seva targeta andorrana a Espanya amb les mateixes condicions que a Andorra. Aquest 2016, Andorra Telecom buscarà les solucions tècniques per poder eliminar la itinerància el 2017.

Un altre compromís a curt termini adquirit en l´operació és poder ampliar l´activitat del Call Center de la Massana. "La política fiscal andorrana permet ser molt competitius en aquesta mena de serveis", ha celebrat Nadal, qui ha afegit que serà una part petita, el 8% de les trucades de la companyia que serà atesa des d'Andorra, tot i que suposarà 100 nous llocs de treball per al Principat.

Andorra Telecom i MásMóvil també treballaran en accions relacionades amb la fibra òptica i la facturació electrònica de l'operador espanyol. MásMóvil té una facturació de 1.000 milions d'euros anuals, 4,2 milions de clients i una quota de mercat a Espanya del 10%.