El nou centre d’atenció al client ESPIC, que es troba ubicat a l’edifici Els Arcs de la Massana, ha començat a treballar amb 28 treballadors i donant servei a tres empreses: Andorra Telecom, Caldea i Indo. Aquest projecte, que neix de la mà d’Andorra Telecom i MST Holding, té la voluntat d’arribar a donar feina a un centenar de persones per atendre a una dotzena d’empreses en un termini de dos anys. 

El director d’ESPIC, Joan Foix, ha posat en relleu en la inauguració de les instal·lacions que la voluntat de l’empresa, que neix de l’aliança de MST Holding i d’Andorra Telecom, és donar un servei de ‘contact center’ de “qualitat” a través dels 28 treballadors que ja han començat a treballar per atendre les necessitats de tres empreses: Andorra Telecom, Caldea i l’espanyola Indo. La voluntat és, però, crèixer en els propers anys, tal com ha posat en relleu el president de MST Holding, Pedro Barceló, que també ha remarcat les oportunitats que ell veu en Andorra per oferir des del país aquesta atenció a països del sud d’Europa.El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions i president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom, Jordi Alcobé, ha destacat la creació dels llocs de treball gràcies a la posada en funcionament d’aquesta empresa que neix, ha afegit, gràcies a l’obertura econòmica i perquè la “Llei d’Andorra Telecom va permetre fer partenariats amb altres participants”.

De la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, ha manifestat que aquest projecte empresarial és “un pas més” en en el procés de la diversificació econòmica i com aquest ha d’anar “acompanyat” des del sector públic. També ha destacat que d’aquesta manera Andorra Telecom afegeix una nova línia de negoci.

El fet que aquest ‘contact center’ s’ubiqui a la Massana demostra, tal com ha afegit Martí, que no és cert que des del Govern no s’inverteixi en totes les parròquies per igual i ha subratllat que de la mà del Comú de la Massana s’ha pogut impulsar aquest projecte que generarà riquesa a la parròquia. En aquest sentit, i per exemplificar aquesta inversió a les diferents parròquies, Martí ha recordat altres projectes que es volen fer com ara el trasllat de serveis del Ministeri de Cultura al Rosaleda o la planta de cogeneració a Soldeu. El cap de Govern també ha destacat que aquest projecte marca la línia de treball a seguir a partir d’ara en què es puguin oferir serveis “per a Andorra i des d’Andorra” i en què es posicioni les empreses com a motor de la dinamització econòmica.

De la seva banda, el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha recordat que gràcies al canvi d’estatuts de la companyia, votat al Consell General, s’ha fet possible la plasmació d’aquest projecte ja que amb l’empara del nou marc legal s’ha pogut arribar a aquesta aliança. De fet, el president de MST Holding ha destacat que quan se li va plantejar el projecte va pensar que el millor era implicar-s’hi de manera directa i en aquest sentit ha recordat que entre ambdues empreses s’ha fet una inversió de mig milió d’euros. Ara espera que el projecte pugui anar “creixent” i recorda que des d’Andorra es pot donar un bon servei a determinats països.

A l’acte de la posada en marxa oficial d’aquest servei d’atenció al client aquest dijous hi han assistit també els dos cònsols de la Massana, consellers de la mateixa corporació comunal i consellers generals. La instal·lació ocupa ara una planta de l’edifici Els Arcs però en el futur es pot ampliar per ocupar-ne una altra.